Gustavianskt skåp, byrå & skänk

Förvaring kan vi inte få nog av i våra hem och den som vill inreda i gustaviansk stil kan skaffa sig ett härligt skåp, byrå eller skänk. Dessa förvaringsmöbler har ofta väldigt fin dekor som var typiskt under 1700-talet.

Gustavienne garderob

Det franska möbelmärket Gustavienne är speciellt nischade på att göra möbler i gustaviansk stil. Deras garderob är tillverkad i massiv björk och kan beställas i tre olika färger; Natur, Ljusgrå eller Mörkgrön.

Gustavienne garderob
Gustavienne garderob

Garderoben kostar kring 18-19.000 kr och levereras i sin helhet men du får själv skruva på benen. Garderobens mått är 180 cm höjd, 73 cm bredd och 63 cm djup. Den övre delen har en dörr och där kan man hänga kläder på galge. I lådorna lägger man vikta kläder.

Gustavienne byrå

En matchande möbel till Gustaviennes garderob är deras byrå som också kan användas som skötbord. Den går också att få i de tre färgerna natur, ljusgrå eller mörkgrön. Dekorativa handtag och mejslad dekor ger den gustavianska känslan till byrån.

Gustavienne byrå med skötbädd
Byrå med skötbädd ovanpå

Mått: 101 x 73 x 90 (b x d x h)

Det följer med ett litet skötbord man kan placera ovanpå byrån, om man köper den från Solhem Inredning.

Gustavienne Skötbord

skötbord i gustaviansk stil
Skötbord med gustaviansk dekor

Om det är speciellt ett skötbord du är ute efter har de ett sådant med öppna hyllor. Möbeln är designad av Bo Ekström och har en något högre höjd än standard. Tanken med det är att du ska komma närmare ditt barn och att många upplever blöjbytet som enklare. Skötbordet är 91 cm högt, 59 cm brett och mäter 78 cm på djupet.