Gustavianskt skåp, byrå & skänk

Förvaring kan vi inte få nog av i våra hem och den som vill inreda i gustaviansk stil kan skaffa sig ett härligt skåp, byrå eller skänk. Dessa förvaringsmöbler har ofta väldigt fin dekor som var typiskt under 1700-talet.

Gustavienne garderob

Det franska möbelmärket Gustavienne är speciellt nischade på att göra möbler i gustaviansk stil. Deras garderob är tillverkad i massiv björk och kan beställas i tre olika färger; Natur, Ljusgrå eller Mörkgrön.

Gustavienne garderob
Gustavienne garderob

Garderoben kostar kring 18-19.000 kr och levereras i sin helhet men du får själv skruva på benen. Garderobens mått är 180 cm höjd, 73 cm bredd och 63 cm djup. Den övre delen har en dörr och där kan man hänga kläder på galge. I lådorna lägger man vikta kläder.

Gustavienne byrå

En matchande möbel till Gustaviennes garderob är deras byrå som också kan användas som skötbord. Den går också att få i de tre färgerna natur, ljusgrå eller mörkgrön. Dekorativa handtag och mejslad dekor ger den gustavianska känslan till byrån.

Gustavienne byrå med skötbädd
Byrå med skötbädd ovanpå

Mått: 101 x 73 x 90 (b x d x h)

Det följer med ett litet skötbord man kan placera ovanpå byrån, om man köper den från Solhem Inredning.

Gustavienne Skötbord

skötbord i gustaviansk stil
Skötbord med gustaviansk dekor

Om det är speciellt ett skötbord du är ute efter har de ett sådant med öppna hyllor. Möbeln är designad av Bo Ekström och har en något högre höjd än standard. Tanken med det är att du ska komma närmare ditt barn och att många upplever blöjbytet som enklare. Skötbordet är 91 cm högt, 59 cm brett och mäter 78 cm på djupet.

Cloe byrå med 2 lådor

Den här byrån med två lådor heter Cloe och finns att beställa hos Oscar & Clothilde. Den finns i färgerna antikgrå som den på bilden är men även i svart färg för den som gillar mörkare inredning.

Cloe byrå med 2 lådor
Cloe byrå från Oscar & clothilde. Finns även i svart färg.

Clothilde byrå med 3 lådor

Ytterligare en byrå i gustaviansk stil från Oscar & Clothilde är den som heter just Clothilde. Den är 83 cm hög, 70 cm bred och har ett djup på 40 cm. Byrån är tillverkade i mahognyträ och finns i antikgrå eller svart utförande.

Clothilde byrå med 3 lådor
Clothilde byrå med tre lådor. Finns även antikgrå.