Gustavianska sängar

Om Gustav III sov gott om nätterna eller inte vet vi ej. Att han däremot hade en säng i gustaviansk stil är nog mer lättippat. Kanske såg den ut som Gustavianska Rummets specialdesignade säng Sturehof.

STUREHOF

Sturehof - en gustaviansk säng

Det är en säng som följer designstilen till punkt och pricka, även om man skulle vilja säga till ränder och blommor.

Sängen är ett fantastiskt hantverk och har lätt svängda gavlar i både huvud- och fotänden. Man kan beställa sängen i två olika färger som kallas för ”White Zinc” och ”Grey Umbra”. Du ser de olika färgerna i bilderna här nedanför.

Dubbla sänger Sturehof - grey umbra

Många fina detaljer kan ses runt om sängen, som till exempel de otroligt vackra, randiga knopparna och hörnens fyrkantiga rutor fyllda med blommor.

Den nedre delen av fotgaveln kan tillverkas med lite olika dekorationer. Man kan välja att ha den strikt randig eller som den här med ett band av blad.

Rand med blad på sängens fotände

Så här kan den se ut bäddad och med ett snyggt sängbord i samma gustavianska stil.

Bäddad säng i gustaviansk stil

Om du vill köpa Sturehof säng kan du välja mellan Standard (90 cm), Queen (152 cm) eller King size (192 cm). Alla stommar är 210 cm lång och gaveln är 110 cm hög i huvudändan och 84 vid fotändan. Pris från ca 13 000 kr upp till 18 000 kr beroende på utförande. Läs mer här.